Nieuws & Vragen | Vragen

Vragen

September 19, 2016

Alles over belastingen op Bonaire

Sinds de eenwording met Nederland zijn er op Bonaire een aantal zaken ten aanzien van de belastingen gewijzigd. Na een periode van enige onduidelijkheid hierover heeft Bonaire inmiddels een aangepast belastingstelsel en voor u als (toekomstig) eigenaar van onroerend goed op Bonaire of als bewoner van ons mooie eiland is het van groot belang te weten wat deze wijzigingen exact voor u inhouden.

De Belastingdienst Caribisch Nederland - Bonaire heeft een zeer uitgebreide website waarop u werkelijk alle informatie hierover kunt terugvinden. Wanneer u via deze link naar downloads gaat vindt u vervolgens alle brochures en tevens veel aanvullende informatie en belastingformulieren terug.

Uiteraard kunt u met uw specifieke vragen ook rechtstreeks terecht bij de Belastingdienst: 

Belastingdienst Bonaire - Caribisch Nederland 
Kaya L.D. Gerharts 12 - Kralendijk - Bonaire
telefoon: +599 715 8585 - Fax: +599 715 8800
We kunnen ons voorstellen, dat u niet de informatie kunt vinden, die u zoekt. In dat geval, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!!

Informatie over VASTGOEDBELASTING / GRONDBELASTINTING[...]

September 19, 2016

Bieden en kopen op Bonaire

Alhoewel Bonaire een bijzondere gemeente is van Nederland wijkt de wetgeving enigszins af van die in Nederland, ook die met betrekking op de aankoop van onroerend goed. Derhalve geven wij u onderstaand wat uitleg over de aankoop van onroerend goed op Bonaire.

Wanneer een object wordt aangeboden voor een vaste prijs of verkoopprijs is er geen mogelijkheid tot onderhandelen; bij een gehanteerde vraagprijs kan dit wel. De verkoper hoeft een bieding niet te accepteren; zelfs niet wanneer de vraagprijs wordt geboden.[...]